Wanneer een bouwdroger plaatsen?

Na het aanbrengen van het pleisterwerk dient u 24 uur te wachten. Na de chapewerken is dat 7 dagen. Na deze periodes kan er zonder enig probleem gestart worden met bouwdroging.

Kan mijn pleisterwerk chape barsten?

Neen, met onze bouwdrogers kan dit niet. Wel moet je oppassen met een gebouw droogstoken met verwarming (bv.een gaskanon of heaters). Deze laten de temperatuur zeer snel stijgen met barsten als gevolg.

Hoe werkt een bouwdroger?

Vochtige lucht wordt aan de voorkant van de bouwdroger aangezogen door een ventilator en passeert dan de verdamper. In de verdamper wordt de luchttemperatuur verlaagd tot het dauwpunt waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het water stroomt van de verdamper naar beneden en wordt afgevoerd langs de afvoerslang. De droge lucht passeert hierna de condensor. In de condensor wordt de lucht weer opgewarmd en verlaat de bouwdroger. De droge warme lucht vermengt zich met de vochtige lucht in de ruimte waardoor de relatieve luchtvochtigheid langzaam naar beneden gaat. Hierdoor kunnen vloeren,wanden en plafonds hun vocht aan de ruimte afstaan waardoor deze zullen drogen.

Welke temperatuur moet de te drogen ruimte hebben?

De temperatuur in de te drogen ruimte moet min 10°C bedragen. Verwarm enkel met elektrische kachels.