top of page
logo.png
gratis-advies.png

WANNEER EEN BOUWDROGER PLAATSEN?

De woning moet wind- en waterdicht zijn. Vermenging van buitenlucht met binnenlucht willen we zoveel mogelijk vermijden om het droogproces te versnellen. De ruimte dient ook vorstvrij te zijn.  Met dit laatste kunnen we je helpen door heaters te plaatsen. 

Drogen voor de pleisterwerken

Als je met zeer veel regenval en/of sneeuw te maken hebt gehad tijdens de ruwbouw, is het aanbevolen om nog voor de pleisterwerken een bouwdroger te gebruiken. Reden hiervoor is dat te vochtige muren problemen geven met het pleisteren alsook met de droging erna.

Drogen na pleisterwerken en chappe

Na het aanbrengen van het pleisterwerk dient u 24 uur te wachten alvorens een bouwdroger te plaatsen. Na de chapewerken is dat 7 dagen. Na deze periodes kan er zonder enig probleem één of meerdere (indien nodig) bouwdrogers geplaatst worden en kan het drogingsproces starten.

gratis-advies.png

HOE LANG WACHT IK VOOR IK EEN BOUWDROGER PLAATS?

Na het aanbrengen van het pleisterwerk dient u 24 uur te wachten. Na de chapewerken is dat 7 dagen.

Na deze periodes kan er zonder enig probleem gestart worden met bouwdroging.

gratis-advies.png

Kan mijn pleisterwerk chape barsten?

Neen, met onze bouwdrogers kan dit niet. Wel moet je oppassen met een gebouw droogstoken met verwarming (bv.een gaskanon of heaters).

Deze laten de temperatuur zeer snel stijgen met barsten als gevolg.

gratis-advies.png

HOE WERKT EEN BOUWDROGER?

Vochtige lucht wordt aan de voorkant van de bouwdroger aangezogen door een ventilator en passeert dan de verdamper. In de verdamper wordt de luchttemperatuur verlaagd tot het dauwpunt waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het water stroomt van de verdamper naar beneden en wordt afgevoerd langs de afvoerslang. De droge lucht passeert hierna de condensor. In de condensor wordt de lucht weer opgewarmd en verlaat de bouwdroger. De droge warme lucht vermengt zich met de vochtige lucht in de ruimte waardoor de relatieve luchtvochtigheid langzaam naar beneden gaat. Hierdoor kunnen vloeren, wanden en plafonds hun vocht aan de ruimte afstaan waardoor deze zullen drogen.

gratis-advies.png

Welke temperatuur moet de te drogen ruimte hebben?

De temperatuur in de te drogen ruimte moet min 10°C bedragen. Verwarm enkel met elektrische kachels.

gratis-advies.png

HEEFT EEN VENTILATOR EEN MEERWAARDE?

JA! De extra ventilator is geen verkooptruc maar zorgt voor een rendementswinst van de bouwdroger die kan oplopen tot 30%. De extra luchtverplaating zorgt voor een goede menging van de droge lucht met de vochtige lucht. 

Het gebruik van een bouwdroger zorgt ervoor dat je sneller aan de afwerking van je woning kan beginnen waardoor de woning dus sneller kan bewoond worden. Een droge woning voorkomt ook dat achteraf je te maken hebt met ziektes, schimmels, afbladderende verf en andere vochtproblemen.

recenies.png

SNELLER DROOGPROCES

Een bouwdroger kan de droogtijd van uw woning met 70% versnellen. Het spreekt voor zich dat u een gerenoveerde kamer, een uitbouw of een nieuwe woning zo snel mogelijk wilt gaan afwerken en inrichten.

recenies.png

VOORDELIGER

Als u geen gebruik maakt van bouwdrogers bij het drogen van uw woning, dan wordt dit meestal gedaan door een combinatie van opwarmen en ventileren. De ruimtes worden stapsgewijs opgewarmd tot twintig graden en de ramen worden regelmatig tegen elkaar opengezet. De warme lucht die dan wordt afgevoerd bevat een hoog vochtgehalte en daardoor drogen uw muren, vloeren en plafonds sneller uit. Het probleem is echter dat uw verwarmingssysteem dan op volle toeren moet werken om deze twintig graden te blijven handhaven en dat kost geld.

recenies.png

VOCHTPROBLEMEN VERHELPEN

Heb je last van schimmel in je nieuwe woonst? Na het gebruik van bouwdrogers stopt schimmelvorming meteen. Onze apparatuur zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid lager dan 69% wordt zodat de schimmel niet meer kan overleven. De schimmel kan je makkelijk verwijderen met water met javel.

recenies.png

SNELLER VERVEN

Door inzet van de juiste bouwdrogers in combinatie met ventilatoren en verwarming krijgen wij het plakwerk snelen veilig droog. Je kan erna met een gerust hart aan de schilderwerken beginnen. 

recenies.png

VOLLEDIG VEILIG

Uiteraard is dit veilig voor uw bouwmateriaal. Met een condensdroger maak je een natuurlijk, optimaal proces.  Hierdoor forceer je niets. En dit is 100% veilig. De inzet van een bouwdroger zorgt ervoor dat hetzelfde effect wordt bekomen als de ventilatie zoals een zomerse dag.

recenies.png

SNELLERE PLAATSING VAN HOUTEN VLOEREN EN SCHRIJNWERK

Wanneer u een houten vloer of keuken wilt plaatsen, kan dit niet als uw woning niet volledig droog is. Anders zal het vocht in de lucht zich vastzetten op het hout. Hierdoor kan uw keuken of vloer scheef trekken. 

bottom of page