top of page

Ontdek de gemakken van een pompbox voor efficiënt drogenHet droogproces in bouwprojecten kan vaak een tijdrovende bezigheid zijn, met name als het gaat om het managen van condenswater. Waar traditioneel een specikuip of grote emmer nodig is om het water op te vangen, biedt de pompbox een slimme en efficiënte oplossing voor locaties waar continue supervisie een uitdaging is.


Innovatieve werking van de pompbox


De pompbox verandert de manier waarop condenswater wordt beheerd. Sluit eenvoudig de slang van de bouwdroger aan op de box, en het apparaat doet de rest. Het water wordt opgevangen in de box waar twee vlotterschakelaars samen met een pomp het water periodiek naar een afvoer pompen. Deze automatische werking zorgt ervoor dat de box zelfstandig blijft functioneren, zelfs als niemand aanwezig is.


Veiligheid en betrouwbaarheid


Wat als er een knik in de slang komt of het pompje defect raakt? Geen zorgen! De pompbox is uitgerust met een slim beveiligingssysteem. De stekker van de bouwdroger wordt aangesloten op de pompbox, en bij een te hoog waterpeil zorgt de tweede vlotter ervoor dat de bouwdroger automatisch wordt uitgeschakeld. Dit voorkomt overstromingen en zorgt voor een veilige werkomgeving.


Eenvoud in onderhoud


Na voltooiing van het drogen bevat de pompbox mogelijk nog een restje water. Dit is eenvoudig te verwijderen door de 'purge'-knop te gebruiken, waarmee de pomp handmatig geactiveerd wordt om de box volledig te legen.


Waarom kiezen voor een pompbox?


De voordelen van het gebruik van een pompbox zijn duidelijk:

  • Geen handmatig legen van emmers of kuipen: Zeg vaarwel tegen het constant moeten legen van opvangbakken.

  • Flexibiliteit in waterafvoer: Of je nu water naar een bovengelegen verdieping of naar een verder gelegen afvoer moet pompen, de pompbox kan het aan.

  • Eenvoudige installatie: Plaats de droger, sluit de slangen aan, en start het systeem met één schakelaar.


Opstellen en aansluiten: zo gedaan


Positioneer de droger in het midden van de ruimte, bevestig de slang aan de pompbox, en leid de afvoerslang naar de gewenste afvoer. Let op bij buitenafvoer dat de slang niet bevriest, wat het systeem zou kunnen uitschakelen. Steek vervolgens de stekker van de droger in de pompbox, en de box in het stopcontact. Schakel het systeem in, en je bent klaar om te drogen zonder zorgen.


Comments


bottom of page